Home
Gemeente Venray
terug

Bridge


Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. In wedstrijdbridge is bewust gestreefd naar het zoveel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk' als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen, logisch denken en goede samenwerking tussen partners.

Bridgen bestaat uit twee delen, het bieden en het spelen. Het spel wordt gespeeld met 52 kaarten. Zij worden een voor een gedeeld, te beginnen bij de speler links van de gever, met de klok mee tot iedere speler 13 kaarten bezit.Het wordt gespeeld door vier personen. Iedere speler krijgt de naam van een windrichting: Noord, Oost, Zuid of West. Noord en Zuid spelen samen en vormen een paar en ze spelen tegen Oost en West, die ook samenspelen en een paar zijn.

Een paar kan ad hoc zijn, alleen voor deze wedstrijd, maar over het algemeen hebben bridgers vaste partners, die vaak jaren samenspelen en elkaar begrijpen. Hierdoor kunnen ze effectief bieden en tot een 'contract' komen. De spelers zien elkaars kaarten niet. Na het bieden wordt gespeeld, waarbij ieder paar zo veel mogelijk slagen probeert te maken.


Bridge verenigingen

made in Venray by Mikoon Webservices 2017