Home
Gemeente Venray
terug

Dansen


Dans is een sport, kunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als een vorm van emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm. Geschikt voor jong en oud.
Dans kan ook gezien worden als een non-verbale communicatiemethode tussen mensen. Figuurschaatsen, gesynchroniseerd zwemmen en ritmische gymnastiek zijn disciplines in de danssport. Ook vechtsporten worden vaak gezien als een vorm van dans. Beweging in niet-levende objecten kan ook gezien worden als dansen (bewegen van de bladeren van een boom). Daarnaast wordt er ook veel dans gebruikt bij andere podiumkunsten (musical).
Dans is door de jaren heen in veel verschillende stijlen uiteengelopen. Van break dance en krumping tot modern en Vaganova. Ook voor ouderen een fantastische bewegingsactiviteit. Ongeacht de stijl is er één overeenkomst: het is niet alleen lichaamsbeweging en flexibiliteit, maar ook anatomie. Als de juiste spieren niet worden gebruikt kan dit tot ernstige blessures leiden.
 


Dansen verenigingen

made in Venray by Mikoon Webservices 2017