X-triathlon Venray

Doe mee aan de X-Triathlon!
Wil je graag meedoen met een triathlon? Maar denk je dat dat niet kan door je beperking? Dan heb je het mis! Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg organiseren een X-triathlon voor mensen met een beperking.                                   

Wat is de X-Triathlon?
Triathlon is een wedstrijd die bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. De X-Triathlon is een aangepaste triathlon. We houden rekening met je beperking. De X staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg en eXtra aanpassing.

Je kunt kiezen om mee te doen aan het recreantenparcours of aan het wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet per se de snelste tijd willen halen. Het wedstrijdparcours is voor mensen die echt willen winnen. Klik hier om meer te weten over het recreantenparcours en het wedstrijdparcours.

Voor wie is de X-Triathlon??
Heb je een dwarslaesie, een vorm van autisme, één arm of been? Heb je een verstandelijke beperking, ben je blind of doof? Heb je niet-aangeboren hersenletsel of een andere beperking? En kun je hierdoor niet meedoen aan een gewone triathlon? Meedoen aan de X-triathlon kan wel! Alleen of met hulp van een of meer buddy’s. Een buddy helpt je met trainen vooraf en tijdens de X-triathlon. Voor elke beperking vinden we een oplossing, zodat je mee kunt doen aan dit sportevenement. Je kunt meedoen vanaf 8 jaar.
 
Wanneer en waar
De X-Triathlon is op zondag 19 mei 2019 in Venray. De start is in Laco Sportcentrum Venray en de finish is op de atletiekbaan op Sportpark De Wieën. Start recreantenparcours is om 13.00 uur tot 14.30 uur. Start wedstrijdparcours is om 14.30 uur.

Wat kost meedoen?
Je betaalt 10 euro inschrijfgeld. Dat bedrag maak je vooraf aan de organisatie over. Hiervoor krijg je van alles! Een startbewijs, T-shirt, lunch, medaille, drinken en een fantastische dag! Buddy’s doen gratis mee. Kijk hier voor meer informatie over het inschrijven als deelnemer, buddy of vrijwilliger.

Heb je vragen of wil je even overleggen?
Bel dan met Eric Brueren van Iedereen kan sporten, telefoon 06 115 289 85. Of stuur hem een e-mail e.brueren@iedereenkansporten.nl.

Leuk als je meedoet!

Meer informatie

19 May 2019
13.00 - 16.00 uur
Gebied Laco de Sprank en ATV Venray