Basisschool clinic Iron Kids

Iron Kids Venray

Ook dit jaar vindt er op veel basisscholen en VO scholen het project ‘IRONKIDS’ plaats. Het Ironkids programma inspireert jeugd, door sport en wedstrijden, om een gezonde, positieve en actieve leefstijl aan te nemen. Vanuit de Nederlandse Triathlon Bond wordt op veel basisscholen en VO scholen een koppeling gemaakt tussen onderwijs en de triathlon sport aan de hand van triathlon clinics.

Na een succesvol Ironkids jaar in 2017, zijn de voorbereidingen voor 2018 in volle gang. Dit schooljaar worden er in de gemeente Venray triathlon clinics aangeboden, als voorbereiding op de Ironkids ATV Zwemloop te Venray op zondag 8 april. De Ironkids Zwemloop is een gezellig sportevenement, waarbij plezier en bewegen voorop staat!

Praktische informatie:

Het programma bestaat uit 2 uitdagenden lessen waarin leerlingen aan de slag gaan met verschillende facetten van de sport.De eerste les zal bestaan uit een educatief gedeelte, gevolgd door een hardloopclinic. De tweede les zal bestaan uit een combinatie van fietsen en hardlopen. Kinderen nemen hierbij hun eigen schoolfiets mee. De clinics worden verzorgd door een gekwalificeerde lesgever van de Nederlandse Triathlon Bond.Helmen worden verzorgd door de Nederlandse Triathlon Bond

  • Doelgroep: groet 5-6-7-8
  • Periode clinics: januari, februari, maart  (na aanmelding treedt de Ironkids organisatie direct met u in contact voor vastlegging clinics)
  • Aantal clinics: 2 clinics, gegeven tijdens de gymlessen
  • Locatie clinics: hardlopen in de gymzaal of op het schoolplein. Het fietsonderdeel wordt op het schoolplein afgelegd.
  • Afsluiting: leerlingen kunnen gratis deelnemen aan de Ironkids Zwemloop op  zondag 8 april te Venray.

Voor meer informatie stuur een mail naar neiske12@hotmail.com.

Basisschool clinic Iron Kids