Nationale Sportweek 2020

Venray Beweegt trapt Nationale Sportweek in Venray op vrijdag 18 september af

Sport doet iets met je!

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij.

Door de coronacrisis staan we nu nóg meer dan normaal voor de uitdaging om de sport overeind te houden, want uit onderzoek blijkt dat veel mensen minder zijn gaan sporten. Daarom opent Venray Beweegt samen met NOC*NSF op vrijdag 18 september de Nationale Sportweek in Venray en geven we de sport in Venray een extra impuls onder de noemer: Sport doet iets met je!

Sport doet iets met je! is ook de titel van het Leefstijlmagazine voor kinderen en hun ouders dat Venray Beweegt op vrijdag 18 september presenteert. Het magazine is een bewaarexemplaar met alle sportclubs, bedrijven en aanbieders van een gezonde leefstijl die de inwoners van Venray willen helpen om fitter en vitaler te worden. Op de website van Venray Beweegt staan ook alle mogelijkheden voor proeflessen en kennismakingsarrangementen.

De Nationale Sportweek begint op vrijdag 18 september en duurt tot en met zondag 27 september. Iedere dag zetten we één thema centraal, waarbij we zoveel mogelijk de verbinding zoeken met de projecten en ambities van het Leefstijlakkoord Venray.

Meer informatie: www.venraybeweegt.nl

Programma
Vrijdag 18 september
- Uitreiken Leefstijlmagazine Venray
- Walking Football Toernooi in Merselo vanaf 18.15 uur, met deelname van SV Venray, SV Oostrum en SV Merselo

Zaterdag 19 en zondag 20 september
- De Gezonde Kantine

Maandag 21 september
- De Beweegpas: sporten voor senioren

Dinsdag 22 september
- Iedereen kan Sporten

Woensdag 23 september
- Opname talkshow De Gezonde Werkvloer

Donderdag 24 september
- Lancering Supermarktsafari in Venrayse supermarkten

Vrijdag 25 september
- Inspiratiesessie rondom sport & innovatie