Geslaagde clinic wandelvoetbal bij SV Oostrum

Op woensdag 28 juni maakten zo’n vijftien 60-plussers op Sportpark De Spar kennis met wandelvoetbal. Deze nieuwe voetbalvorm, die specifiek bedoeld is voor de genoemde doelgroep, wordt in Noord-Limburg steeds populairder. Ook in Oostrum is men enthousiast over het fenomeen. De aanwezigen kregen de kneepjes van het wandelvoetbal aangeleerd door de VVV-Venlo OldStars.

De clinic wandelvoetbal begon met een korte uitleg van de spelregels. Behalve dat er niet mag worden gerend, mag de bal bij wandelvoetbal niet boven heuphoogte komen en is het maken van slidings niet toegestaan. Deze regels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden en blessures te voorkomen. Na de uitleg betraden de mannen het veld voor een gezamenlijke warming-up. De spieren eenmaal warm, speelden de deelnemers en de VVV-Venlo OldStars verschillende partijvormen. Nog even fanatiek als vroeger!
Naast het voetballen zelf, is het sociaal samenzijn een belangrijk onderdeel van Walking Football. De clinic werd dan ook afgesloten met een lekker bakje koffie.

Zowel de deelnemers als de organisatie (VIA VVV i.s.m. Venray Beweegt en SV Oostrum) kijken terug op een geslaagde middag. “Het is intensiever dan ik had verwacht”, aldus één van de deelnemers. “Maar ik vond het erg leuk!”. De groep is voornemens om na de zomervakantie wekelijks  samen te komen op Sportpark De Spar om te wandelvoetballen.

Wandelvoetbal ook bij jouw vereniging?
Wil jouw vereniging ook aan de slag met wandelvoetbal? Voor meer informatie, een aanvraag voor een clinic en/of ondersteuning bij de opstart van het aanbod, neem je contact op met info@venraybeweegt.nl