Iron Kids Venray

Beste scholen in de gemeente Venray,

Ook dit jaar vindt er op veel basisscholen en VO scholen het project ‘IRONKIDS’ plaats. Het Ironkids programma inspireert jeugd, door sport en wedstrijden, om een gezonde, positieve en actieve leefstijl aan te nemen. Vanuit de Nederlandse Triathlon Bond wordt op veel basisscholen en VO scholen een koppeling gemaakt tussen onderwijs en de triathlon sport aan de hand van triathlon clinics. Met het project Ironkids wordt getracht om zoveel mogelijk scholen te activeren om deel te nemen aan de triathlon kennismakingslessen en de bijbehorende triathlon evenementen.

Na een succesvol Ironkids jaar in 2017, zijn de voorbereidingen voor 2018 in volle gang. Dit schooljaar worden er in de gemeente Venray triathlon clinics aangeboden, als voorbereiding op de Ironkids ATV Zwemloop te Venray op zondag 8 april. De Ironkids Zwemloop is een gezellig sportevenement, waarbij plezier en bewegen voorop staat! Daarnaast wordt de triathlonsport in Nederlands steeds populairder, en is het Europees Kampioenschap Triathlon in 2019 zelfs aan Nederland  (Weert) toegewezen. De triathlon clinics zijn hierbij een mooie opstap voor de Venrayse jeugd om alvast te proeven aan de triathlonsport!

Praktische informatie

Het programma bestaat uit 2 uitdagenden lessen waarin leerlingen aan de slag gaan met verschillende facetten van de sport.
De eerste les zal bestaan uit een educatief gedeelte, gevolgd door een hardloopclinic. De tweede les zal bestaan uit een combinatie van fietsen en hardlopen. Kinderen nemen hierbij hun eigen schoolfiets mee. De clinics worden verzorgd door een gekwalificeerde lesgever van de Nederlandse Triathlon Bond. Helmen worden verzorgd door de Nederlandse Triathlon Bond.

  • Doelgroep: groep 5-6-7-8
  • Periode clinics: januari, februari, maart (na aanmelding treedt de Ironkids organisatie direct met u in contact voor vastlegging clinics).
  • Aantal clinics: 2 clinics, gegeven tijdens de gymlessen
  • Locatie clinics: hardlopen in de gymzaal of op het schoolplein. Het fietsonderdeel wordt op het schoolplein afgelegd.
  • Afsluiting: leerlingen kunnen gratis deelnemen aan de Ironkids Zwemloop op zondag 8 april te Venray. Dit evenement vindt plaats in en rondom het LACO sportcentrum te Venray.

De afstanden                                                                                                                                                                                      
Keus 1: 100m zwemmen – 1km hardlopen
Keus 2: 250m zwemmen – 2,5km hardlopen
Wedstrijd informatie wordt bij de laatste clinic gegeven, en iedereen krijgt een folder mee.

Alle deelnemende leerlingen krijgen bij aanvang van de wedstrijd een erg leuk Ironkids t-shirt en medaille. Let op: het is niet verplicht om deel te nemen aan de Ironkids Zwemloop, dit is geheel vrijblijvend.

Hebben jullie interesse in deze reeks triathlonclinics, meld je groepen (groep 5,6, 7 &8) dan SNEL aan. Er is helaas maar plaats voor 7 basisscholen, en hierbij geldt het principe; wie het eerst komt wie het eerst maalt! Aanmelden kan tot 18 december 2017 via deze link of door een mail te sturen naar neiske12@hotmail.com

Heeft u vragen, neem dan contact op met Neiske Becks via bovenstaand e-mailadres of telefonisch: 06 24411212

De Ironkids organisatie kijkt ernaar uit om naar jullie basisschool te komen en de kinderen een IRONKID te laten worden!