Venrayse vrijwilligersmarkt met vraag en aanbod voor jong en oud

Zaterdagmiddag 16 september wordt de eerste ‘Venrayse Vrijwilligersmarkt’ georganiseerd. Tussen 14.00 en 17.00 kunt u de markt vinden bij het Venrays Museum, Monseigneur Goumansplein 1, 5801 CZ Venray. Iedereen die geïnteresseerd is in (ander) vrijwilligerswerk, kan naar hartenlust langs de marktkramen slenteren. Tientallen vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven presenteren hier interessante projecten, klussen en taken.

Frank Nelissen, bekende Venrayse ondernemer, zal de markt openen. Hierna kunnen de bezoekers kennismaken met het vele vrijwilligerswerk dat de gemeente Venray rijk is. Vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven presenteren hun brede aanbod van cultuur, zorg en welzijn, bestuur, erfgoed en sport tot en met natuur en landschap. Iedereen is welkom, van jong tot oud.

De wereld van vrijwilligerswerk is in beweging!
De vrijwilliger van tegenwoordig zoekt activiteiten die bij haar of hem passen. Het moet passen in de agenda van werk en privéleven én het moet passen bij de persoonlijke kwaliteiten en interesses. Maar welke organisatie past dan het beste bij deze wensen? Waar zijn ze te vinden en hoe ontstaan de contacten?

Veel mensen geven aan wel bereid te zijn vrijwilligerswerk te doen. Maar wie zijn dan die mensen die best willen, waar zijn ze te vinden en hoe komen vrijwilligersorganisaties met hen in contact?

De markt is de kans om verbindingen te leggen tussen Venrayse inwoners die vrijwilligerswerk willen doen én de organisaties die graag willen kennismaken met deze gemotiveerde mensen.

Organisaties en initiatieven die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit doen tot 12 september via info@matchvoorvrijwilligers.nl.

‘De Venrayse Vrijwilligersmarkt’ is ontstaan uit een samenwerking tussen Match voor vrijwilligers, Stichting Vitaal Kapitaal, Synthese en de gemeente Venray.