Ben Bizzie Venray

Hoi, ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in de gemeente Venray.

Samen met alle kinderen zorg ik samen met een enthousiast beweegteam voor nog meer beweging in Venray. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen, maar organisaties uit heel Venray. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Ik ga aan de slag om alle kinderen bij de scholen en kinderopvang in gemeente Venray meer in beweging te brengen en op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. Zoals met pauzesport, naschoolse sport en ondersteuning tijdens de gymlessen.

Pauzesport

Samen met de beweegcoaches stimuleer ik kinderen om samen in beweging te komen tijdens de pauze. We doen verschillende activiteiten en spelen allerlei spellen. Kinderen leren beter en meer te bewegen. Ze leren om beter met elkaar om te gaan. En hoeven zich tijdens de pauze minder te vervelen, beleven plezier en kunnen hun energie kwijt. Zo kunnen ze zich daarna in de les weer beter concentreren en verbeteren automatisch de leerprestaties.

Naschools aanbod

FIFA spelen is super cool, maar bewegen is veel leuker! Daarom organiseren we extra activiteiten na schooltijd. Kinderen ontdekken dat bewegen hartstikke leuk is. Door regelmatig te sporten en te bewegen voelen kinderen zich fysiek en mentaal fijner. En daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen! Na schooltijd doen we allerlei speciale spellen. We hopen dat de kinderen hierdoor nieuwe spellen ontdekken, waarmee ze aan de slag gaan, ook al wij er niet bij zijn.

Ondersteuning gymlessen

Net als elke les op school is ook gymles een echt leervak. Daarin leren we hoe we moeten bewegen. We leren om te rollen, te balanceren en te vangen. Het is de basis van veel verschillende sporten. Kinderen met een goede motoriek kunnen zich beter concentreren en zijn mentaal én sociaal sterker. Ook kunnen ze beter samenwerken én beter leren. Tegelijkertijd geven we groepsleerkrachten allerlei handvatten om het bewegingsonderwijs te verbeteren. Hier kunnen de leerkrachten ook zelf mee verder. Een echte les voor de kinderen én de groepsleerkrachten dus!

Het Ben Bizzie beweegteam

Heb je vragen? Neem contact met ons op:

Robin de Louw | robin@negen.nl
Ruud Hanssen | ruud@negen.nl
Ellen Thijssen | ellen@negen.nl
Loes van Dijk | loes@negen.nl