Sport en Cultuur Inspiratiedag

Sport en Cultuur Inspiratiedag

Op 18 september organiseert de gemeente Venray een inspirerende middag en avond vol activiteiten en workshops op het gebied van sport en cultuur in de Schouwburg Venray. Alle netwerkpartners en organisaties op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente zijn daarvoor uitgenodigd. Doel is om elkaar te ontmoeten en inspireren. Goed nieuws: ook jij bent van harte welkom op deze dag! Onderdeel van het programma is een lezing van Erik Scherder, dé bekende Nederlandse neurowetenschapper en hoogleraar aan de VU. Hij neemt je mee in op reis door de wondere wereld van ons brein. Ontdek waarom sport, bewegen en cultuur niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook voor je geest. Super interessant. Dat wil je niet missen! Meer informatie over het middag- en avondprogramma vind je hieronder.

Programma Sport en Cultuur Inspiratiedag

Middagprogramma (11.30 – 17.00 uur)
Na ontvangst in de schouwburg, maken we in de middag een (lunch)wandeling door het centrum van Venray. Hier ontmoeten we een grote diversiteit aan sport- en beweegaanbieders en andere maatschappelijke organisaties, en ontdekken we verschillende sportieve en creatieve activiteiten. Daarna komen we weer terug in de schouwburg, waar we worden ontvangen door Erik Scherder.

Avondprogramma (18.30 – 22.00 uur)
De avond in de Schouwburg beginnen we met een openingsgesprek met de wethouders, gevolgd door een heuse berenstorm. Daarna kun je deelnemen aan Open Space-sessies, waarvan je de onderwerpen grotendeels zelf bepaald. Of  samen met andere deelnemers brainstormen in Brainstorm Café, over een te organiseren evenement in 2024, waar sport en cultuur samenkomen. Voor bestuurs- en kaderleden van verenigingen worden er ook workshops aangeboden rondom de thema’s diversiteit en inclusie, vrijwilligersbeleid en marketing en ondernemerschap.

Heb je je nog niet aangemeld via de website van de Schouwburg? Reserveer dan een ticket voor de avond via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Theatercollege Erik Scherder
Wil je alleen de lezing van Erik Scherder bijwonen van 15.30 – 16.30 uur en heb je je nog niet ingeschreven? Reserveer dan hier je gratis ticket!

De Sport en Cultuur Inspiratiedag vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek. Door heel Nederland organiseren gemeenten, sportbedrijven, sportbonden, sportclubs en scholen in deze week activiteiten om zoveel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan sport en bewegen. Venray is host city. Dat betekent dat Venray tijdens deze sportweek extra uitpakt met activiteiten voor inwoners en partners.

Graag tot ziens in de Schouwburg!

Scroll naar boven