Sporten in de Corona-tijd

Update tekst website: 29 september 2020, 09:00 uur

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. 
Op 28 september heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. Voor de sport houden deze maatregelen in dat vanaf 29 september voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. De sportkantines gaan in deze periode dicht.
Bekijk hier alle regels betreft sport.

Het belangrijkste is dat de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden: 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen

Vereniging Sport en Gemeenten heeft samen met NOC*NSF het protocol Verantwoord Sporten aangepast. Dit aangepaste protocol is ook online te verkrijgen samen met diverse andere aangepaste informatie zoals checklists, postermateriaal etc.: https://nocnsf.nl/sportprotocol. ‚Äč

Compensatie voor amateursportverenigingen
Informatie over de tegemoetkoming in de schade geleden door amateursportorganisaties door de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19 is hier te vinden. Je kunt je bij vragen melden bij de verhurende partij.

Zet je aanbod open voor niet-leden
Ook NIET-leden mogen de kans krijgen om te komen sporten. Overweeg daarom in jullie aanbod of er wellicht ook NIET-leden mogen komen sporten. Wil je de activiteit openstellen voor NIET-leden klik dan hier om je activiteit aan te melden. Venray Beweegt zal zorgen voor promotie van de activiteit zodat er nieuwe deelnemers kunnen meedoen.

Vragen?
Neem voor vragen of meer informatie contact op met Danny Vullings via de e-mail: danny.vullings@venray.nl 
Telefonisch: 06-34083364 of typ je vraag rechtsonder bij 'Stel je vraag' op www.venraybeweegt.nl
Succes!