De gezonde school

Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid aan de hand van vier Gezonde School-pijlers: gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid. De Gezonde School-aanpak helpt scholen te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. 

Het Gezonde Schoolvignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Elke school die aan de slag wil met dit certificaat krijgt daarvoor 15 uur ondersteuning. Deze ondersteuning wordt geboden door een Gezonde School expert. De scholen die aan de slag gaan met het thema voeding ontvangen vanuit Rabobank Horst Venray een lesprogramma met smaakleskisten. Alle scholen starten met een kick-off en sluiten af met een gezond feestje.

Na het behalen van een certificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. De ambitie is dat binnen 3 jaar alle 18 basisscholen in de gemeente Venray een certificaat Gezonde School hebben behaald. Een hierop volgende doelstelling is dat in 2025 ook alle basisscholen in de gemeente Horst aan de Maas een Gezonde School zijn.

Dit project is een samenwerking tussen de scholen, de Rabobank Horst- Venray, JOGG Venray/Venray Beweegt.