Voeg je koptekst hier toe

Schooltennis

Tennis@school is een door de KNLTB gestart project om, vanuit de ambitie om meer kinderen kennis te laten maken met tennis, een opzet te ontwikkelen om kinderen in hun eigen veilige omgeving te laten tennissen. Naast het kennismaken met tennis is er een vervolg optie om kennis te maken met de tennisvereniging in het dorp of de stad. Zo is er een goede combinatie van het oogpunt om meer kinderen te laten sporten en het aantal jeugdleden op de desbetreffende tennisverenigingen te laten groeien.

Tennis@school kent 3 fasen;

  • 2 tennisgymlessen op school,
  • 3e tennisgymles op de tennisclub om kennis te maken met de vereniging,
  • De mogelijkheid voor de kinderen om gebruik te maken van 3-5 vervolglessen op de tennisclub tegen een gereduceerd tarief.

En eventueel de optie om daarna op een natuurlijke wijze in te stromen bij de tennisvereniging.

Fase nummer 1; Tennisgymles op school

  • Op school worden tijdens de gymles 2 tennislessen gegeven door de clubtrainer (met evt. ondersteuning van andere trainers en de (gym)docent). Deze les wordt een tennisfeestje waar kinderen zoveel mogelijk samen bezig zijn met tennisspelletjes en kennismaken met het tennisracket. Hier wordt wel per leeftijdsgroep gedifferentieerd in de moeilijkheid van cognitieve vaardigheden waardoor de kinderen op een speelse manier toch uitgedaagd worden.

Fase nummer 2; Tennisgymles op de tennisvereniging

  • De laatste tennis@school les wordt op de tennisvereniging gegeven om de kinderen kennis te laten maken met de vereniging en met tennis in de ‘’echte’’ tennisomgeving. Na afloop krijgen de kinderen een follow-up papiertje mee om de ouders te informeren over de mogelijkheden van het volgen van de vervolglessen in fase 3.

Fase 3; Vervolglessen

  • De enthousiaste kinderen kunnen kiezen voor het volgen van de vervolglessen, denk hierbij aan 5 trainingen voor €20,- waarbij kinderen in het seizoen kunnen groeien en mee kunnen doen met activiteiten die georganiseerd worden op de vereniging. Waardoor ze het complete beeld krijgen wat de tennissport inhoud.

Voor wie is het schooltennis:

ReadyPlay wil de optie van Tennis@school, vrijblijvend, voorleggen bij alle basisscholen in de gemeente Venray, voor de kinderen van groep 3 t/m 6. Ook groep 7 en 8 kunnen mee doen met het programma als de school dit graag zou willen, hoe meer kinderen enthousiast worden hoe beter!

Het initiatief wordt aangeboden door ReadyPlay, in samenwerking met Venray Beweegt. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de tennisverenigingen in Venray (TC Venray en TC Rodhe), en de tennisverenigingen in Oostrum, Wanssum en Leunen. Daarnaast is er natuurlijk de samenwerking met de desbetreffende trainers. 

Wanneer is het schooltennis;

ReadyPlay wil de schooltennislessen graag aanbieden in de maanden april en mei. Dit valt deels samen met de Vriendjesmaand (April). De vriendjesmaand is een ander initiatief van de KNLTB om tennissende kinderen samen met vriendjes en vriendinnetjes op de tennisverenigingen te laten sporten en tevens start in april het nieuwe tennisseizoen.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u contact met opnemen met ReadyPlay

06 31 76 91 78

info@readyplay.nl

Doelgroep(en)

4-13 jaar
Kennismaken 4-13 jaar

Partner(s)

SVOC’01 – korfbal, tennis en voetbal
Tennisvereniging Ysselsteyn
Lawntennisclub de Gagel
Tennisvereniging Merselo
Tennis
Scroll naar boven