Voeg je koptekst hier toe

Touch & Play

Het is dagelijks in het nieuws: kinderen zijn te zwaar, bewegen te weinig en hebben een grote kans om minder oud te worden dan hun ouders. Het niet voldoen aan de beweegrichtlijnen is een van deze oorzaken van overgewicht van kinderen. Dit willen wij oplossen met het Touch & Play project.

Touch & Play is een outdoor-touchscreenscherm op het schoolplein, waar kinderen spellen kunnen opzoeken die ze in de openbare ruimte met elkaar kunnen spelen. Kinderen kunnen kiezen uit ‘normale’ spellen of een van de vijf interactieve spellen. Alle spellen dagen de kinderen uit om op het schoolplein of in de openbare ruimte te bewegen en nieuwe dingen te ontdekken.

Deze innovatie is gericht op kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, en met de innovatie worden de kinderen verleid om weer lekker samen buiten te spelen. De innovatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen diverse partijen uit verschillende sectoren zoals gemeente, onderwijs en het bedrijfsleven.

Partners bij dit project zijn:
Rabobank Noord Limburg, Embedded Fitness, Prestop, Sportinnovator, Basisschool de Klimboom, Gemeente Venray en GGD Limburg Noord.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Puck Rijs.

Doelgroep(en)

Partner(s)

Scroll naar boven