Voeg je koptekst hier toe

Vitaal ouder worden

Door huisbezoeken of een groepsbijeenkomst wordt u gestimuleerd om in gesprek te gaan met andere senioren. Onderwerpen als eenzaamheid, vitaliteit, plezier in het leven en zelfredzaamheid worden daarin besproken met ervaringsdeskundigen. Is dat ook iets voor u? Als deelnemer of als steuntje in de rug voor iemand die graag iets opsteekt van uw ervaringen?

Wat willen we bereiken?

  • Het vergroten van de zelfredzaamheid.
  • Hulpvragen vroegtijdig signaleren.
  • Het versterken van de sociale omgeving.
  • U prikkelen om tijdig na te denken over hoe u vitaal ouder wilt worden.
  • Bekendmaken van activiteiten voor ouderen.

Hoe doen we dat?
Voor het jaar 2023 nodigen we alle inwoners van 70 t/m 75 jaar uit van de wijk Centrum-Centrum en dorpen Veulen en Heide. Ieder jaar is het werkgebied en leeftijd van de doelgroep verschillend. Als u zich niet heeft afgemeld kan u vanaf 1 juli een telefoontje ontvangen van de ambassadeur met de vraag of u openstaat voor dit gesprek. U kunt kiezen uit een huisbezoek of deelname aan een groepsbijeenkomst. De locatie wordt telefonisch met u gedeeld.

Aanmelden als ambassadeur Vitaal Ouder Worden?
Om de rol van ambassadeur te kunnen vervullen moet u eerst de training volgen (2x 2,5 uur). De eerst volgende trainingen staan gepland op dinsdag 6 juni 14:30-17:00 uur en dinsdag 27 juni 14:30 uur- 17:00 uur.
Voor meer informatie of aanmelding stuur een mail naar schakelplein@venray.nl.

Doelgroep(en)

20+ jaar
Meedoen voor iedereen

Partner(s)

Scroll naar boven