Nationale Sportweek 2023

Nationale Sportweek 2023

Gemeente Venray is host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023! Met als thema ‘Sport geeft je een boost. Ontdek en doe mee!’ zetten we van 15 tot en met 24 september sport, bewegen en gezondheid in de schijnwerpers.

In onze gemeente hebben we een breed scala aan sport- en beweegmogelijkheden, wat van onschatbare waarde is. We willen dit graag laten zien en nog meer inwoners van Venray inspireren om actief te worden. De Nationale Sportweek biedt hiervoor het perfecte podium. Tijdens deze week worden zowel sportaanbieders als inwoners gestimuleerd om activiteiten te organiseren op verschillende locaties, bijvoorbeeld op het veldje in de wijk of op een pleintje in het dorp. Dit brengt sportaanbieders en inwoners dichter bij elkaar, met als gevolg dat de omgeving een gezonde boost krijgt!

Om de verschillende activiteiten in onze gemeente samen te brengen, hebben we het Meedoen Platform opgezet. Dit platform is toegankelijk voor iedereen en biedt een overzicht van het uitgebreide sportaanbod. Hier kunnen mensen ontdekken welke sportmogelijkheden er zijn en zich inschrijven voor de activiteiten waar ze graag aan willen deelnemen. Het Meedoen Platform is een structurele oplossing die mensen de kans geeft om op een laagdrempelige manier betrokken te raken bij sport en beweging.

Door de combinatie van de Nationale Sportweek en het Meedoen Platform willen we een positieve impact creëren en een gezonde sportcultuur bevorderen in onze gemeente. We hopen inwoners te inspireren om actief te worden en tegelijkertijd sportaanbieders een platform te bieden om hun activiteiten te promoten aan een breder publiek.

Scroll naar boven